Business Joomla Templates by iPage Hosting Review

A 2016-os Farsang beszámolója

Kategória: sajtó
Utolsó frissítés: 2016. február 14. vasárnap
Írta: Lajosadmin

A 2015-ös Folknap beszámolója

Kategória: sajtó
Utolsó frissítés: 2016. február 14. vasárnap
Írta: Lajosadmin

... ünnepeltek Magyarkanizsán

Kategória: sajtó
Utolsó frissítés: 2014. március 21. péntek
Írta: Lajosadmin

Testvérvárosi vendégeik körében ünnepeltek Magyarkanizsán

K. R.

2014. március 16., 16:11

 

   

Magyarkanizsán idén is ünnepi program keretében emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról, s a község több településén is ünnepi műsorral, koszorúzásokkal tisztelegtek március 15-én.

Description: A          tatai küldöttség koszorúz Magyarkanizsán

A tatai küldöttség koszorúz Magyarkanizsán

A magyarkanizsai nagytemetőben szombaton délután 14 órakor gyűltek össze, hogy az elhunyt áldozatokra emlékezzenek, Nyilas Mihály polgármester beszédet mondott, majd ft. Zapletán Géza esperes és Savelin Zoltán plébános szertartását követően az önkormányzat, a pártok, intézmények, civil szervezetek, valamint Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete, és Tata testvérváros önkormányzatának küldöttsége megkoszorúzta az emléktáblát. Délután 15 órától a Dobó Tihamér képtárban megnyílt hat tatai képzőművész és alkotó munkáit felvonultató kiállítás, ahol festmények, grafikák, faragott tojások, bőrből készült munkák, kerámiadíszek és színházi plakátok egyvelege várta az érdeklődőket. A tatai művészek meghívása a két település testvérvárosi kapcsolatainak elmélyítését szorgalmazta, Pósa Károly képtárigazgató beszédében is elsősorban a földrajzi távolságon túlmutatva, nemcsak a nemzet, hanem a művészet egységére hívta fel a figyelmet.

Az ünnepi műsor a Művészetek Háza nagyszínpadán folytatódott, melynek keretében a kanizsai fellépők mellett tatai vendégek produkciói is színesítették a programot. Nyilas Mihály polgármester és Robozné Schönfeld Zsuzsanna, Tata alpolgármestere pedig a közönség előtt most itthon is megerősítették a korábban, két évvel ezelőtt Tatán aláírt testvérvárosi szerződést.

– Európában a magyarság mindig összetart, bármilyen esemény, különösen nemzeti ünnepek alkalmával. Mi, Tatán azt gondoltuk, az a legméltóbb, ha olyan személyeket, alkotásokat hozzuk el a magyarkanizsaiaknak, melyek számunkra városunk kincseit jelentik. Köszönjük Magyarkanizsának, hogy jelen vannak Tata életében, és reméljük, hogy még hosszú időn keresztül köszönthetjük egymást Európa szívében magyarul, magyarok között, szeretetben – mondta az alpolgármester asszony.

Újságcikkek az egyesületről 2010-2012

Kategória: sajtó
Utolsó frissítés: 2013. szeptember 02. hétfő
Írta: Lajosadmin

 

 

 

 

 

Újságcikkek az egyesületről - 2013

Kategória: sajtó
Utolsó frissítés: 2013. szeptember 18. szerda
Írta: Lajosadmin