Business Joomla Templates by iPage Hosting Review

A Porozó Kamara táncegyüttes

Kategória: porozó
Utolsó frissítés: 2013. augusztus 24. szombat
Írta: Lajosadmin

A Porozó Kamara táncegyüttes, a Pötörke Népművészeti Egyesület tehetséggondozó csoportja. 2009 óta 3 gyermektáncos párral működnek Szabó István vezetésével. A táncosok felső tagozatos, középiskolás korúak.

Heti rendszerességgel, s ha szükséges több alkalommal is próbálnak.

Nyaranta táborokban fejlesztik tovább tudásukat és azon keresztül repertoárjukat. Elsősorban a Kiscsőszön rendezett tánctáborokat látogatják. Gyakran hívják őket előadásokra a megyén kívülre is. A Porozó táncosai a Cifra Táncegyüttes húzóerői is egyben. A Cifra Táncegyüttessel, illetve önállóan is résztvevői lehettek a Gyermektánc Antológiának.

A fesztiválokon elért eredményeik alapján meghívást kaptak az Országos Táncháztalálkozóra, ahol egy kiemelt program keretén belül léptek föl.

Az együttes tagjai rendszeresen indulnak szólótáncversenyeken. A Tatán megrendezett Márton napi Szólótáncversenyről  minden évben  hoznak díjakat. E versenyeken való részvételt  alapos felkészülés előzi meg.

Legkiemelkedőbb szólótáncosi eredményük a 2011-es szarvasi szólótáncverseny döntője, ahol az együttesből négyen indultak s mindannyian elnyerték a Bokréta ill. Pántlika fődíjakat.