Business Joomla Templates by iPage Hosting Review

Megyei táncosok, énekesek a Páva mezőnyében!

Kategória: saját program archív Utolsó frissítés: 2017. november 29. szerda Írta: Lajosadmin

2015-ben már harmadszor indult útjára a Fölszállott a páva televíziós  népművészeti  vetélkedő, amelyben ezúttal 6-14 éves korú gyermekek szerepelnek.

Már az is nagy szenzációnak számított, ha valaki a televíziós előselejtezőkig eljutott, hiszen az országból mintegy 5000 jelentkezőből választották ki őket.

Az eddigi seregszemlén nagyon erős mezőny volt, ezt láthatták, akik követték a műsor adásait. Fantasztikus, ahogyan ezek a gyerekek táncolnak, énekelnek, zenélnek, hordják a népviseletet és megbecsülendő az a pedagógiai munka is, amely a gyermekek teljesítménye mögött áll. Éppen ezért kiemelkedőnek tartjuk, hogy megyénkből több csoport, szólista  is bejutott az előválogatókra, pl. Bakony térségéből láthattuk a Kis Langallik táncegyüttest és Hadobás Zorka tatabányai énekes kislányt.

AZ OKTÓBER 23-i ADÁSBAN PEDIG A TATAI PÖTÖRKE EGYESÜLET KISCIFRA ÉNEK – ÉS TÁNCEGYÜTTESÉT , VALAMINT A TATABÁNYAI FORGÓRÓZSA NÉPMŰVÉSZETI KÖZPONT RÓZSABIMBÓ ÉNEKEGYÜTTESÉT LÁTHATJÁK. Felkészítő pedagógusok: Gyurkó Erzsébet és Keltai Gábor, valamint Szegvári Ildikó.


Aki kíváncsi, hogy ki képviseli az élőadásban megyénket, nézze meg pénteken este 20.30-kor a Duna tv-n a Fölszállott a páva  ADÁSÁT!!!


Üdvözlettel: Gyurkó Erzsébet
Pötörke Népművészeti Egyesület